Monday, December 18, 2006

bar loco

kas te teate, et me kuuleme siin sageli enda kohta väljendit chicas locas. me vist naerame nende jaoks väga palju ja k2itumismaneerid on ka liberaalsemad. aga samas on panamal mu meelest igas lauses sees sõna loco. ei teagi nüüd.

igatahes on siin ka üks lahe baar, mida mõned kutsuvad baar loco'ks. ja mu meelest väärib ta igati oma nime. kohe kui olin lugenud hedda sisse kannet ja märkasin, et pole ju sõnagi bar loco kohta, tahtsin täiendada. see on üks hästihästi väike kohake, kuhu pääseb sisehoovist, kus on veel umbes 5 erinevat baari. aga see koht on lihtsalt väga stiilne. põhiliselt vist siiski omaniku/baarmani pärast, kes on loco. nii umbes 50ndates eriti lõbus ja südamlik mehike. tuleb teeb nalja ja seletab midagi. seda ei saagi kirjeldada hästi tegelikult, ta on lihtsalt selline vahetu vennike. iga kord vaimustuses, kui me sinna satume. ja suure joviaalsusega kukub teenindama meid, samas pole selles kübetki alandlikkust, mida kohtab siin tegelikult päris sageli. see on nii rõõmus lihtsalt.
ja baar koosneb letist ukse ees väljas ja ühes toakesest sees, mis on õuest eraldatud kirju kardinaga. baari suurus on nii umbes 4x3 meetrit. m6ned lauad ja seinad kaetud biitlite postritega. aga muusika ei ole sugugi vastav. hoopiski reggaeton, mis ei üldsegi reggea, vaid kesk-ameerika lame popp. tümps hispaaniakeelsete sõnadega ja ainult armastusest loomulikult. näitkes hedda kuulis "yo te quiero a morir" asemel "yo quiero morir". ja panama naeris. koht ise on igatahes segane. ja meile meeldib. viimati ehk siis laupäeval magas baarileti taga omaniku naine väikse pingikese peal mingi nartsu all, soovitasin tal ikka koju minna parem.

üks asi, mis siin on nii südantsoojendav, on just suhtlemine inimestega. küllap kõlab tüüpilise ladina-ameerika kliseena, aga see on hoopis vahetum. põsemusi igaühele, mis tegelt onnii rõõmus ja toob inimese sulle palju lähemale. ja siis veel inimeste murelikud küsimused tänaval, et ega mul ometi külm pole lühikeste pükstega. tore on ju lihtsalt lobiseda suvalistega tundmata, et sa oleksid kuidagigi kohatu. pigem oled sa kohatud kui kõigest vastu mühatad ja põsemusiga anda ei raatsi.

ja me ostame tänavalt saslõki moodi asju, varda ostsas kartul ja liha või süda. muy rico! tõesti on, kui tulla pärast tunde ja kõht nii tühi ja mugida lihtsalt tänavalt liha! tänavalt saab siin muidugi muidki asju osta. kõike praktiliselt tegelikult. mingeid magustoite, kuivatatud puuviljad siirupis ja palju muud. kõik kohad on täis väikesed käru-putkasid, kust saab osta komme, küpsiseid, vett, suitsu jmt. on ka inimesi, kellel rihmaga kaelas puust karbikesed sama kraamiga. oleme muidugi v2ga ettevaatlikud, et mitte tünga saada muudkui. vesi on max 1 sol!!!!! rohkem ei anna lihtsalt!


+ vabandame kadunud sissekannete pärast :D (khmm)

ja ma saadaks palavaid tervitusi anule!! jeje. su kiri oli tore. väga. :)

2 comments:

Anonymous said...

chica loca hedda ja chica loca ada :D see sobib teile küll väga hästi. ajee, püsiepiteedid, välejalgne achilleus!!!!!!
Liina

pelvissaile said...
This comment has been removed by a blog administrator.