Wednesday, February 28, 2007

Sünnipäev


Ärge arvake, et me siin unustasime ära oma armsa vabariigi sünnipäeva! Et see saaks ikka vääriliselt tähistatud, otsustasime oma tööl korraldada Eesti päeva.

Joonistasime Euroopa kaardi, kus loomulikult domineeris kaunilt lipuvärvides Eesti. Lisaks koostasime väikese infoplakati, kus olid kirjas põhilised andmed ning lisaks mõned eestikeelsed sõnad.

Koos lastega otsustasime teha Eesti lippe, ülesanne osutus äärmiselt populaarseks ja kõik tegid tohutuses kogustes Eesti ning hiljem ka Peruu lippe.














Tegime eelnevalt kodus valmis kaks kooki, nagu sünnipäevale kohane. Ja kui lippude tegemisega lõpetasime, siis asusime kõigile kooki ja mahla jagama. Kook ostutus täiesti erakondselt populaarseks, kuid samas tõi see minule ja Adale kaasa väikese ehmatuse. Nimelt osutus kook nii eriliseks, et väga paljud lapsed ei söönud seda ära, vaid palusid luba, et see viia koju ja jagada kogu perekonnaga. Ma ju tean, et need lapsed on pärit vaesetest perekondadest, kuid ikka tuleb see mõnikord ehmatusena. Mõned palusid lisaks veel kilekotti, et mahl sinna valada ja ka koju viia.






Plaanisme neile veel Eestist kaasa toodud multikaid näidata, kuid sellest ei tulnud midagi välja. Kõik andisid meile tänulikult põsemusi ja tormasid rõõmsalt oma koogitükiga koju.

See pani meid mõtlema, et tegelikult peaksime sagedamini neile keskuses sööki valmistama.

Vähemalt oli Eesti Vabariigi aastapäev nende jaoks üks rõõmus päev.

3 comments:

Anonymous said...

see sissekanne tõi mulle naeratuse, olukorra nukrus lahtus teie toreduse ja soojuse sisse. saadan teile lörtsisest märtsitallinnast natu kevadet, oke kuulge, järgmise sissekandeni, olge ikka päikselised :)

Kljutsh said...

pagan kuidas ma teid kallistada tahaks ja seal massiliselt kooki küpsetada kõigile tahaks.

varsti ju näeme kah.

Anonymous said...

Ehee. Heidan ikka iga päev pilgu peale, et kas midagi uut Hedda ja Ada perutavatest seiklustest on kirja saanud. Vahva ja sõltuvust tekitav lugemine. Olge ikka nagu te olete - suurepärased.

Nägin eile alates oktoobrikuust siin esimest eestlannat ja täiesti juhslikult, mida suurem oli ka rõõm. Tegelikult teil ju veab, et olete teineteisel seal kenasti olemas ja toeks. Seda on vaja.

Okei, palju biiise teile. Hoidke ja armastage jne. Kallid.